06-51066968
Selecteer een pagina

Stichting Hart voor het Hout regelt binnen één week een veilige ontmoetingsruimte voor Woonzorgcentrum Alphonsus . Deze werd geopend door Burgemeester Elly Blanksma.

Bewoners van Alphonsus kunnen hun familie en dierbaren zo op een veilige manier  ontmoeten. Dankzij vele vrijwilligers en de inzet van Hart voor het Hout werd een woonunit geplaatst. Deze is volledig ingericht volgens de RIVM-reglementen. Bewoners en familie kunnen elkaar ontmoeten in een veilige omgeving.

Burgemeester Blanksma prees het initiatief, dat volledig door sponsors van de stichting wordt gerealiseerd. Jolande van de Wiel, welzijnsbegeleider bij Alphonsus, is heel erg blij voor de bewoners. Velen hebben al negen weken geen familie kunnen ontmoeten.

De reserveringen gaan heel erg snel, want de bezoeken moeten natuurlijk wel via een inschrijving worden geregeld.

tichting ‘Hart Voor Het Hout’ heeft een slimme oplossing bedacht zodat alle bewoners van Savant Alphonsus en hun dierbaren elkaar veilig kunnen ontmoeten, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Dit betreft een mobiele ontmoetingsruimte die bestemd is voor ouderen die woonachtig zijn binnen het woonzorgcentrum.

De mobiele ontmoetingsruimte is een kantoorunit, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. Hierbinnen wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De inrichting is modulair waardoor de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt deze kantoorunit grondig gereinigd.

Het idee voor de mobiele ontmoetingsplek ontstond na aanhoudende berichten over de gesloten woonzorgcentra en bewoners die geen bezoek mochten ontvangen.